Despre cultul romanilor pentru sezlonguri pe plaja

 


Nu am inteles niciodata dorinta si pasiunea fara margini a romanilor pentru a sta cu orice pret pe sezlonguri la plaja,  in concediu. Impropriu spus plaja… de fapt o intindere de nisip pe care se aseaza cu generozitate pana in mare cat mai multe sezlonguri, ca deh, vine omu’ cu banu’ in mana sa-l cheltuiasca neaparat in concediu la mare si noi, comerciantii sa nu ii luam pentru asa servicii geniale? Un sezlong, o umbreluta, o cafeluta la sezlong, o … saptamana mergem in concediu la mare, avem sau nu rasfat la cote maxime?


Dar ce ziceti daca cu aceiasi bani mergeti de doua ori mai mult la mare si in conditii mult mai bune de rasfat? Pentru ca trebuie incurajati cei care stiu sa faca turism cu … stil! Garantat cu banii pe o saptamana de concediu aberant de scump pe plajele de “sezlonguri-sardele” romanesti unde intimitatea fata de vecinul de pe sezlongul de alaturi nu exista, puteti merge de doua ori in Grecia sa mai descoperiti cateva insule ionice sau egeene! Grecia are aproape 500 de plaje cu steagul albastru, wow, de ce sa ne inghesuim ca sardelele la plaja doar pentru ca vor ei?!



In Grecia e ieftin daca faci rezervari din timp iar grecii stiu sa te faca sa te simti bine ca turist, gazdele iti dau mici cadouri la sosire sau la plecare, llegume proaspete din gradina … pe plaja nu iti iau bani de sezlong si umbreluta dar iti vand un cocktail, o apa sau o cafea si iti dau sezlongul gratis… nu e elegant? Care credeti ca merita incurajati, ei sau cei care nu stiu cum sa iti puna taxa mai mare pe sezlong si sa ingramadasca cat mai multe sezlonguri pe plaja?


 


In atat de multe alte plaje din lume pe care le am vazut anul acesta in turul de jur imprejurul tarilor Portugalia-Spania nu exista aceasta obsesie pentru sezlonguri …oamenii prefera nisipul si pe buna dreptate. De ce? Pentru ca esti Zen cand stai pe nisipul cald ascultand marea… pentru ca plaja e mult mai frumoasa fara sezlonguri,  asa salbatica cum ne-a lasat-o Mama Natura, bineinteles acolo unde a fost generoasa! Pentru ca poti si ai unde sa alergi dimineata sau sa faci sport, poti sa inoti fara stres ca te loveste un skyjet in larg cand ti-e lumea mai draga! Of, iubesc plajele fara sezlonguri iar la noi sunt mult prea putine, aproape inexistente!



Iata cateva plaje 2017 cu putine sezlonguri de care “vara asta am m-am indragostit ….” 🙂




 



Despre cultul romanilor pentru sezlonguri pe plaja

Comentarii

Postări populare