De incercat! Deserturi traditionale din diferite tari ale lumii

Vizitarea țărilor noi și întâlnirea cu noi culturi are atât de multe lucruri pozitive, dar cu siguranță una dintre cele mai bune lucruri este posibilitatea de a încerca noi alimente tradiționale care sunt caracteristice diferitelor părți ale lumii. Tematica de astăzi este legată de cele mai renumite deserturi tradiționale care sunt specifice diferitelor locuri. Deci, dacă intenționați să vizitați Spania, Canada, Turcia, America, Croatia, Franta, Germania aflați si ce deliciu tradițional ar trebui să savurați.


1.Tarta de Santiago – Spania




 

Dacă vizitați Spania, nu ratați să încercați faimosa prajitura galiciană Tarta de Santiago, care înseamnă literalmente tort de Santiago. Acest desert datează din epoca medievală și este una dintre cele mai tradiționale deserturi din Spania. Se compune din migdale, ouă și zahăr cu aromă de lamaie, vin dulce și brandy. Partea superioară a prăjiturii sau a plăcintei, este decorata cu zahăr pudră avand ca ornament o cruce a Sf. James, sau Cruz de Santiago in spaniolă, de unde provine numele.



source


2. Baclava -Turcia


Nu există nici o persoană care să fi mers vreodată sau să fi auzit de Turcia, care sa nu stie despre cea mai delicioasă delicie a turcilor, faimoasa baclava. Această specialitate constă din aluat de foi umplute cu  un amestec de nuci tăiate. Se taie in pătrate mici care sunt ținute împreună de un sirop cu miere. Când încerci odată acest desert, îți vei dori să încerci o dată și încă o dată.


Deserturi traditionale de incercat din diferite tari ale lumii source


3. Placinta de mere – America


Când auziți America și mâncare într-o singură propoziție, nu există un desert mai bun pentru a asocia SUA decât cu faimoasa plăcintă americană de mere. Această plăcintă delicioasă, care constă din bucățele de mere învelite într-o crustă cu fulgi, este unul dintre cele mai faimoase deserturi din întreaga Americă și este servit la aproape orice ocazie de sărbătoare din America. Se poate servi cu frișcă, gheață de vanilie sau brânză cheddar.


Deserturi traditionale de incercat din diferite tari ale lumii source


4.  Clatite cu sirop de artar – Canada


Dacă vă place să măncati clătite atunci ar trebui să vizitați cu siguranță Canada și să gustați cele mai delicioase clatite.  Subțiri din făină de grâu, umplute cu sirop de arțar pur, sunt făcute pentru a vă face să vă bucurați de fiecare imbucatura pe care o luați. Dacă sunteți un iubitor de clătite, nu trebuie să pierdeți această bunătate cu sirop de arțar.


Deserturi traditionale de incercat din diferite tari ale lumii  source


5. Krafne – Croatia


Krafne, o încântare tradițională croată, populară și în alte țări balcanice, este cu siguranță un desert pe care ar trebui să-l încercați. Ele sunt atât de ușor de făcut, încât se pot face și acasă. Sunt făcute din făină, lapte, drojdie, zahăr, unt și ouă și sunt de obicei consumate în timpul lunilor de iarnă. Aceste mici bile de krafne sunt strălucitoare cu zahăr de zahăr, și sunt alegerea perfectă pentru micul dejun.


Deserturi traditionale de incercat din diferite tari ale lumiisource


6. Crème brûlée – Franta


Există cineva care a vizitat Franța, care nu a gustat desertul cel mai faimos în toată Franța și in lume, faimosul Crème brûlée? Aceast deliciu constă dintr-o cremă bogată, cremoasă, acoperită cu un strat de caramel crocant, care este puțin rumenit. Un motiv pentru a vizita Parisul, dacă nu ați făcut-o încă.


Deserturi traditionale de incercat din diferite tari ale lumii    source


7. Rote Grütze – Germania


Rote Grütze este un delicios desert de fructe de padure tradițional din nordul Germaniei. Rote Grütze este, în principiu, o supă de desert gros, compusă din fructe de pădure, cireșe și coacăze îndulcită cu puțin zahăr și suc de fructe roșii și îngroșată cu amidon de porumb. Este perfect ca un desert de vară, iar odată ce o încerci, sunt garantate șansele de a deveni deserturile tale preferate.


Deserturi traditionale de incercat din diferite tari ale lumii



De incercat! Deserturi traditionale din diferite tari ale lumii

Comentarii

Postări populare